НСЗПА – Измени и дополнувања на Законот за извршување на санкции

На 23.08.2018, Независниот синдикат на Затворска полиција и администрација, оствари работен состанок со Министерот за правда, Директорот на управата за извршување на санкции и мешана комисија за подготовка на измени и дополнување на Законот за изршување на санкции.

На состанокот како синдикални преставници беа присутни: Марјан Ристески Претседател на КСОМ, Горан Ристески Претседател на Независен Синдикат на Затворска Полиција и Администрација на Македонија, како и Претседателите на Синдикални Организации Христијан Павловски, Антонио Стојчевски, Александар Шаламанов, Сашо Гулески.

Во наредниот период ќе следи допрецизирање на одредени спорни членови.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*