Пожарникарите се приклучуваат кон КСОМ

Во Прилеп на 23.05.2018 е основана нова синдикална структура. Синдикална Организација на Пожарна Прилеп. На основањето беа присутни и генералниот синдикален координатор Гоце Делчев – Тодев, Адвокат Антонио Саздов и Сашо Гулевски од затворската полиција. Очекуваме жестока борба за работничките права меѓу пожарникарите како што доликува на нивната професија.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*