Успешно реализиран 1во мајски протестен марш

Почнувајќи од пред МРТВ, завршувајќи пред влада, првомајски протестен марш во организација на КСОМ беше оддржан успешно. Стотици граѓани го подржаа протестот и дадоа поддршка за барањата на КСОМ. Учесниците побараа нов закон за извршителите како и поголеми работнички права. КСОМ се надева дека првомајските протести ќе станат традиција и ќе се смени перцепцијата за денот на трудот.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*