Првомајски работнички марш

СТОП ЗА КРШЕЊЕ НА РАБОТНИЧКИТЕ ПРАВА!
СТОП ЗА ИЗВРШИТЕЛИТЕ!
Конфедерацијата на синдикалните организации на Македонија (КСОМ) ги повикува сите вработени во државниот и приватниот сектор да се приклучат на првомајскиот марш на работниците со цел да ги презентираме барањата на работниците:

– Иземна на Законот за работен однос
– Измена на Законот за извршување

Првомајскиот марш ќе започне во 11.00 на 1 Мај 2018 , пред Македонска радио-телевизија со правец на движење кон Собранието на Република Македонија и Владата на Република Македонија.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*